Logo TTC Schulen
TafeltennisSchulen

Week 1: Een start met wisselend succes

De start van het seizoen brengt altijd wat onzekerheid mee: hoe was de voorbereiding van het nieuwe seizoen, hoever sta ik en uiteraard de belangrijkste vraag: wat is de sterkte van onze tegenstanders in de verschillende reeksen. Welke ploegen zijn sterk, welke ploegen zijn zwakker?

Voor de meeste ploegen is behoud al een belangrijke doelstelling, want een goede start betekent meestal ook een “gemakkelijk” seizoen tenzij de ambities hoger liggen en dan is uiteraard elke match belangrijk.

Onze heren A namen het op tegen EBS, die zijn gedegradeerd uit super: al direct een zware brok.
Ze daagden echter niet op, op hun sterkst nl met B0 en 3 B2: voorheen waren al deze spelers wel hoger geklasseerd. Wij konden ook niet in de sterkste opstelling spelen door de onbeschikbaarheid van Jan Poel. Tot 2 – 2 konden we gelijke tred houden, maar dan nam EBS afstand: 3 – 5 halfweg en zij liepen verder uit tot 4 – 7. Maxim kende een offday. Onze jongens gooiden de handdoek nog niet en dankzij winst van Matthias, Vincent en Ward konden we terugkomen tot 7 – 7. Dus zou de laatste ronde beslissend zijn: Maxim ging in de 4° set strijdend ten onder en dus lag alle druk op Ward die in de belle enkele punten uitliep, maar uiteindelijk moest hij toch het hoofd buigen met 10 – 12 in de belle: jammer 7-9 verlies: hier had meer in gezeten.
De heren B kregen met Gonrieux een onbekende tegenstander die sterk opdaagde met 2 B4 en 2 B6.
Wij stonden nog wat sterker met de broers Surmont, samen met Dries. Wij liepen vlotjes uit tot 6 – 2 en de kloof was nog groter geweest als Floris twee belles had kunnen binnenhalen.
Vervolgens hadden Dries en Pepijn het moeilijk, maar zij haalden de belle wel binnen en zo werd het uiteindelijk 11 – 5 met 4 op 4 voor Pepijn en Dries. Het ging niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden, maar als je 6 van de 8 belles wint, dan weet je dat er hard geknokt werd.
Ook onze C-ploeg kreeg met Kruibeke een stevige tegenstander met 2 B4, B6 en een erg sterke C0.
Dat werd een moeilijke opgave, want Jurek, Laurent en Alexander moesten Thomas missen die werd vervangen door Jonas (D0).
Halfweg was de achterstand 3 – 5 en de kloof werd nog groter: 3 – 7. Jurek en Laurent konden dan milderen tot 5 – 7. Vervolgens verlies voor Jonas en Alexander in de belle: 5 – 9. Match gespeeld: hopelijk volgende match op volle sterkte.

Onze heren D in 1° provinciale hebben een sterke kern die in de sterke reeks van 1° provinciale hun mannetje kunnen staan. Maar dan moeten ze wel altijd volledig kunnen spelen. Met één C0 (Jurgen) en verder C2-spelers horen we zeker niet bij de sterkere ploegen van deze reeks.
In de eerste match namen Jurgen, Victor, Senne en Jasper het op tegen Dilsen, die speelden met 3 C0 en 1 C2: dus al direct een zware brok voor de kiezen. Dat bleek al vlug met een 1 – 3 achterstand. Victor en Senne verliezen in de belle, terwijl Jasper wel kon winnen in de belle. De achterstand halfweg: 3 – 5. Vervolgens wint Senne, maar Jasper verliest: 4 – 6… een gelijkspel zou een mooi resultaat zijn.
Jurgen en Victor hangen de bordjes terug gelijk: 6 – 6. Jasper wint dan vlotjes en Senne andermaal nipt onderuit in de belle: 7 – 7. In de slotronde kunnen Jurgen en Victor alsnog het laken naar zich toe trekken: 9 – 7: onverwachte, maar mooie winst.
Onze E-ploeg met Joris (D0), Lohren, Stan en Bert (D2) namen het op tegen Westel met D2, D4 en E0.
Winst zou op basis van de klassementen logisch zijn: en het ging ook vrij vlot: 8 – 0 halfweg, ondanks 4 belles maar allen in ons voordeel. Nadien werd nog twee keer een belle verloren door onze spelers: uiteindelijk vlotte winst met 13 – 3 : 4 op 4 voor Joris en de rest 3 op 4: dat is uiteraard ook een prima start.
Onze F-ploeg is op de valreep gepromoveerd naar derde provinciale en wij moeten het in deze reeks vooral doen met E-spelers, wat uiteraard niet vanzelfsprekend is. Wij mochten openen tegen 4 ervaren D-spelers uit St Truiden die bovendien vooral materiaalspelers zijn: dat werd dus een erg zware klus voor onze jeugd. Karel (E4) startte bijna met een stunt: verlies in de belle tegen D6.
In de eerste helft konden Jeffrey en Ethan één match meepikken in de belle: 2 – 6 halfweg.
In de tweede helft lukte het niet meer: 2 – 14: een logisch verlies. Zeker onze jeugd zal het spelen in deze reeks moeten bekijken als het opdoen van ervaring.
Onze jeugd van de G-ploeg mag kennismaken met 4° provinciale. Sem (E2), Eppo en Kevin (E4) en Elke E6, mochten direct ervaren dat de tegenstand in 4° provinciale zwaarder is en dat bleek ook, want Hoeselt daagde op met D6, E0 en E2. De eerste ronde werd vlot verloren, maar dan was er kans dat Sem en Eppo konden winnen, maar het liep nipt fout in de belle voor Eppo: 1 – 3. Halfweg 3 – 5. Hoeselt diepte dan de kloof uit tot 3 – 7. Daarvan kon onze jeugd niet meer herstellen, maar uiteindelijk toch een knap resultaat: 5 – 11 tegen zo’n sterke tegenstander. Het zal uiteraard wat tijd en voldoende trainingsuren vragen om hun niveau op te krikken en tegen zulke ploegen te winnen.
Ook onze H-ploeg met jeugd, die de overstap maakten van de cadetten naar de heren, zal mogen knokken in 5° provinciale. Arjen, Nele, Nicolas en Aras namen het op tegen D6, E4, E6 en NG.
Hier ging het erg gelijk op: van 2 – 2 naar 4 – 4. Nadien kon Nele de D6 verslaan, maar Arjen ging in de belle nipt onderuit zodat de stand mooi gelijk bleef: 6- 6. Nicolas en Aras konden dan winnen: 8 – 6, maar in de slotronde werd het toch nog gelijk: een knap resultaat van onze jeugd: dat belooft voor het vervolg.
Onze jeugd + 12 en – 12 mochten samen naar Bree trekken.
Bruce, Liam en Mati kregen in + 12 E6 en NG tegen en oudere spelers, dus niet gemakkelijk. Bruce en Liam konden een match meepikken en zo werd het een logisch 8 – 2 verlies: een knappe prestatie en voor Liam had er nog meer in gezeten.
Bij – 12 was iedereen NG: wij speelden met Kobe, Tobe en Sem. De start was prima, want wij konden uitlopen tot 1 – 3 en als Tobe zijn belle had gewonnen, dan was het 1 – 4 geweest. Bree knokte terug: 3-3 en dan wonnen zij ook de dubbel. Sem kon dan terug gelijk maken: 4 – 4. De slotronde was erg spannend ,maar zowel Tobe als Kobe ging in de belle nipt onderuit: een nipt verlies met 6 – 4 maar toch een knappe prestatie van onze jongste spelertjes. We kijken al uit naar het vervolg.

Week 2: Een moeilijke week met veel uitval
Slechts één ploeg in de beker van Limburg