Logo TTC Schulen
TafeltennisSchulen

Schulen presteert sterk op Belgische kampioenschappen jeugd

zondag mochten onze spelers die zich gekwalificeerd hadden via de provinciale kampioenschappen deelnemen aan de nationale kampioenschappen in Louvain-La-Neuve.

Omdat de deelname vanuit onze club beperkt was aan de provinciale kampioenschappen had dit ook gevolgen voor het aantal deelnemers aan de nationale kampioenschappen.

We vertrokken dus afgelopen zondag omstreeks 7.15u richting L-L-N met onze harde kern (Thomas V, Senne K, Pepijn S, Lune K, Floris S en Matthias V) voor wat een zeer lange maar vruchtbare dag zou worden.

Zoals altijd op de kampioenschappen beginnen we dag met de dubbelreeksen.

Thomas speelde met Jamie (Hoeselt) in de reeks dubbel kadetten. Zij waren 2de reekshoofd. Hun weg naar de finale verliep rimpelloos.

In de finale moesten ze het opnemen tegen een duo uit Namen dat qua klassementen net iets hoger was. Tijdens de wedstrijd was dit echter niet te zien, want ze dwongen de tegenstander tot een spannende belle. Helaas kwamen ze in deze belle net iets te kort. Maar zilver is mooi om de dag te starten.

Pepijn en Senne speelde in de reeks dubbel junioren. Zij waren 6de reekshoofd. Een podiumplaats versieren zou dus heel moeilijk worden. De loting viel ook niet echt mee. 1ste ronde vrij geloot, 2de ronde forfait van de tegenstander. Mooi meegenomen denk je dan dat je zonder spelen in de ¼ finale komt. Maar een heel groot nadeel is dat je nog geen wedstrijdritme hebt en uitkomt tegen een duo dat al minstens 1 wedstrijd op niveau heeft gespeeld. Op papier was dit duo dan ook nog eens veel sterker. Maar dubbel is altijd speciaal en elke wedstrijd moet gespeeld worden. Dat bewijs leverden onze jongens tijdens hun ¼ finale. Al bij al werd vlot de maat genomen van een B2/B4. Op naar een onverwachte halve finale tegen een duo uit het Brusselse. Helaas was dit duo te sterk. Een knappe bronzen medaille was wel het resultaat.

Matthias en Floris speelde in de reeks dubbel -19. Zij waren eerste reekshoofd. Onze jongens maakten hun favorietenrol helemaal waar. Enkel in de finale moest een tandje worden bijgestoken na een 0-2 achterstand. Maar deze werd al bij al nog vlot omgebogen in een 3-2 overwinning. Goud was binnen.

Op naar de enkelreeksen. Hier is het altijd moeilijker om een medaille binnen te halen.

Thomas speelde in de reeks kadetten. Thomas geraakt vlot tot in de 1/8 finale. Helaas ging hij in deze ronde nipt ten onder in een spannende viersetter.

Senne en Pepijn speelden in de reeks junioren. Voor Senne stond er niet veel op het spel. Pepijn kon mits een goede loting misschien wel verrassen.

Senne mocht onmiddellijk starten tegen het 7de reekshoofd Noa Baekelandt (B2). Noa had niet onmiddellijk goede herinnering aan Senne, want in het dubbel hadden ze enkele uren voordien al de maat genomen van Noa.

Een teken aan de wand? Senne begon verrassend goed en won onverwacht de eerste set. Dus er waren mogelijkheden. Na een mooie wedstrijd had Senne 3 wedstrijdballen in de 4de set. Helaas ging deze set nog naar de tegenstander.

Een moeilijke 5de set stond te wachten. De tegenstander ging door op zijn elan en kwam op een wip 2-6 voor. Tijd voor een time-out. Deze time-out zette de ommekeer in en Senne vond zijn beste spel terug en wist nog verrassend de winst naar zich toe te trekken. Een B2 in the pocket zeggen ze dan.

Helaas was de tegenstander in de volgende ronde (1/8 finale) te sterk.

Pepijn zijn loting was niet zo heel goed. (had te maken met het feit dat hij niet had deelgenomen aan het Nationaal criterium)

De eerste ronde werd vlot gewonnen tegen een C0 van Antwerpen.

In de 1/8 finale stond Vitja (B2) op het menu. Op de Vlaamse kampioenschappen had Pepijn hier nog redelijk vlot van verloren. Tijd voor een revanche. Het zag er lange tijd heel goed uit voor Pepijn. Al bij al kwam Pepijn vrij vlot 2-1 voor. Een kwartfinale was dus mogelijk. Maar Vitja gaf zich niet zo vlug gewonnen en haalde de 4de set binnen. Een belle zou beslissen. Pepijn had deze 5de set van in het begin in handen en stond op zeker moment met 10-7 voor. 3 wedstrijdballen !

Buit binnen denken we dan. Helaas had de tegenstander toen het geluk wat aan zijn zijde. Een “dikke” geluksbal bij 10-7 bracht de tegenstander terug in de wedstrijd en sterkte zijn geloof om terug te komen wat aan.

Het ondenkbare gebeurde en Pepijn ging nog de boot in met 10-12. Einde verhaal. Jammer van deze gemiste kans.

Floris en Matthias speelden in de reeks -19.

Floris kon vlot de eerste ronde binnen halen. Ook de tweede ronde leverde geen problemen op. In de ¼ finale stond spijtig genoeg reekshoofd 1 met klassement A9 te wachten. Deze tegenstander was logischer wijs te sterk.

Matthias had mits een top dag misschien wel kans op een medaille. Hij startte als reekshoofd 6. Ook Matthias geraakte vlot in de ¼ finale. Daar wachtte Di Pietro (B0). Matthias kon de eerste set naar zich toetrekken. Helaas gingen de 2 volgende sets met het kleinste verschil naar de tegenstander en zodoende brak een beetje de veer bij Matthias. Hier had mits was “geluk” zeker meer in gezeten.

Lune speelde in de reeks dames -19.

Helaas voor Lune moest zij onmiddellijk starten tegen het 2 reekshoofd Julie (A8)

Dit was dus een onbegonnen opdracht en een logisch verlies. Door het beperkt aantal inschrijvingen was dit toch de ¼ finale.

Het laatste onderdeel van de dag waren de reeksen dubbel gemengd. We waren ondertussen al na 17u.

Bij de junioren gemengd hadden we 2 duo’s. Pepijn en Senne kozen elk een partner van Hoeselt.

Senne speelde met Lauren en Pepijn met Gitte. Senne en Lauren konden hun eerste wedstrijd vlot winnen. In de 1/8 finale kregen ze dan B4/C6 voorgeschoteld. Om dit tot een goed einde te brengen zou er sterk moeten gespeeld worden. Senne en Lauren speelden een heel constante wedstrijd zonder veel fouten en konden zo de druk hoog houden op de tegenstander waardoor de jongen bij de tegenstander te veel risico’s moest nemen. Na een knappe vijfsetter was de overwinning dik verdiend.

In de ¼ finale was de tegenstand nog sterker. B2 en A5. Op papier onhaalbaar zou je dan denken. Maar niets was minder waar. Senne en Lauren dwongen de tegenstander om hun beste spel boven te halen. Helaas lukte dit ook en bleek de tegenstand ook te sterk. Maar toch een knappe wedstrijd waarbij ze één set konden winnen.

Pepijn en Gitte begonnen als reekshoofd 3. Hier zat deze een medaille in.

Alles verliep perfect en zonder veel moeite voor hen tot in de halve finale. De halve finale was een echte thriller met veel sets die met het kleinste verschil werden beslecht. De belle zou beslissen. Pepijn en Gitte hadden het “geluk” dat ze in het tweede deel van de 5de set in de “goede” opstelling kwamen. Zo werk nog een 4-7 achterstand opgehaald. Maar helaas sputterde de tegenstander nog tegen en kwam opnieuw 7-10 voor. Maar Pepijn en Gitte bleven rustig en wonnen nog met 12-10 in de vijfde. Op naar de finale.

In de finale stond B2/A5 te wachten. Niet niks en dus konden ze starten als underdog. Het werd een heel mooie finale die dik verdiend werd gewonnen door Pepijn en Gitte. Goud was binnen.

Floris en Lune traden aan in reeks gemengd min 19. Ze werden geplaatst als reekshoofd 3. Een medaille was dus haalbaar. Maar zoals we weten, en zeker in dubbel gemengd, moet elke wedstrijd eerst gespeeld worden.

De eerste ronde was het duo van Schulen vrij en konden ze onmiddellijk starten in de ¼ finale tegen D2/C0. De eerste drie sets waren echte nagelbijters die telkens met het kleinste verschil werden beslecht. We kwamen zo 1-2 achter. Tijd om een tandje bij te steken. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In deze 4de set groeiden zowel Floris als Lune en konden zo hun niveau opkrikken met winst tot gevold in deze set. De 5de set gingen ze op hun elan verder en gunden ze de tegenstanders nog 2 punten. In de halve finale bleek de tegenstand (B4/B0) echter te sterk, maar het bronzen doel was reeds eerder bereikt.

Na een lange dag (na 20.15 u) konden spelers, coaches en ouders opnieuw richting Schulen met heel wat medailles.

Elk van onze spelers had op het einde van de dag een medaille binnen gehaald. Maw zeer knappe resultaten, want het waren ten slotte toch de Belgische Kampioenschappen waar de beste deelnemers van het land ,in elke leeftijdscategorie, aan deelnemen.

Op naar de Belgische kampioenschappen klassementen binnen 2 weken waar weer enkele spelers van Schulen het beste van zichzelf zullen geven.

Week 18: Kansen op promotie stijgen voor onze heren B
Week 17: Heren B, C en D blijven winnen