Logo TTC Schulen
TafeltennisSchulen

Week 22: Onze heren B zijn kampioen in 3° nationale

Onze B-ploeg kon met een gerust gemoed starten aan de laatste match. Vorige week werd de cruciale match tegen Astrid gewonnen, waardoor de fel begeerde promotie naar 2° nationale een feit is.
Op de laatste speeldag stond de kampioenstitel nog op het spel. We staan immers gelijk met Arc-en-Ciel. Een gelijkspel volstond om de titel te pakken, want ginds gingen we winnen met 6-10.
Wij speelden met Vincent, Pepijn, Klaas en Dries. De tegenstand had dezelfde klassementen, maar zeker niet te onderschatten want hun B4-spelers hebben een even hoog winstpercentage (75 %) als hun B2-spelers. Dat beloofde dus een pittige match.
Onze heren B hadden het thuisvoordeel en de steun van een grote schare supporters. Het werd een avond zoals uit de “goede” oude tijd.
Het begon niet zo goed: Dries ging ondanks matchpunten in de belle onderuit en ook Klaas verliest: 0 – 2. Je hoopt dan dat de kopmannen dit kunnen rechtzetten, maar Pepijn gaat in een belle nipt onderuit terwijl Vincent ook een belle nodig heeft maar wel wint: 1 – 3. Het had al 0 – 4 kunnen zijn.
Vervolgens verliest Dries terwijl Klaas gelukkig kan winnen in een belle: 2 – 4. Vervolgens zetten Pepijn en Vincent de zaken recht: we kunnen rusten met 4 – 4 en de match kan terug starten.
Klaas en Dries winnen dan vrij vlot en plots staan we in een gunstige positie: nog 2 matchen en de titel is binnen. Vervolgens winst van Pepijn, maar deze keer verliest Vincent na onsportief gedrag van de tegenstander: 7 – 5. Dries verliest dan en Klaas levert strijd in een zwaar bevochten match tegen Closquin – uiteindelijk winst in de belle en onze ploeg is kampioen. In de slotronde winnen zowel Pepijn als Vincent nog hun match. Het feestje kon beginnen en het was dan al na middernacht: wie pleit er nog voor kortere matchen. Gelukkig hebben onze supporters toch volgehouden tot het laatste punt, maar dat kan je niet elke week verwachten van supporters.
Er kan misschien ook een prijs worden uitgereikt Voor het meest geslaagde gooien met paletten… de daders hadden geluk: hun palet was ertegen bestand. Het zegt ook wel iets over de intensiteit van deze match maar een voorbeeld voor onze jeugd is het niet.

Onze heren A mochten het seizoen afsluiten tegen Vedrinamur die in de tijd dat we nog streden voor behoud een rechtstreekse tegenstander was. Nu ging het enkel nog om de eer, maar onze mannen zijn de laatste matchen, weliswaar te laat, goed op dreef.
Wij speelden met Ward, Maxim, Jan en Matthias. Onze mannen kregen 2 B0 en 2 B2 tegen.
Wij starten met een gelijkspel: 1 – 1 en dan zorgen Ward en Maxim voor een kloof: 3 – 1.
Matthias in een belle en Jan verliezen en voorsprong terug kwijt. Ward wint dan opnieuw en dus 4-4 halfweg. Het blijft dan gelijk tot 6 – 6. Jan wint dan zijn derde en Matthias wint ook: 8 – 6: winst in handbereik. In de laatste ronde knalt Ward naar 4 op 4 en winst voor de ploeg. Ward wordt op deze manier één van de betere B0-spelers van ons landje. Wij zakken samen met Tiège naar 2° nationale, maar onze mannen zijn klaar om terug te knokken voor een snelle terugkeer naar 1° nationale.

Voor onze C-ploeg ,die het dit jaar prima deed in landelijke ,stond er op de laatste speeldag niets meer op het spel. Het werd nog een prestigetreffen tegen NOVA die op stek 4 evenveel punten hebben als Schulen. Wij speelden met Laurent, Floris, Thomas en Alexander. De tegenstander speelde met 2 B6, C0 en D0. Het bleef gelijk tot halfweg. Laurent en Alexander zorgen dan voor de kloof: 6 – 4. In de volgende ronde gaat Thomas, ondanks matchpunten, in de belle onderuit: 6 – 6. Laurent en Alexander doen het nog eens over: 8 – 6: winst in zicht. Maar deze keer gaat Floris in de belle onderuit en zo eindigen we op een billijk gelijkspel. Onze C-ploeg eindigt op een mooie 4° stek.

In eerste provinciale deed onze ploeg het ook prima en er stond in de laatste match tegen Lipalet niets meer op het spel. Het werd een gezellige match tegen een damesploeg met Hanne, Leen, Lisa en een D6. Voor een paar dames was het ook een afscheidsmatch. Het verliep hier wel erg vlot: halfweg was het 8 – 0 en onze spelers gunden in de tweede helft geen enkele match aan de dames van Lipalet – zo werd het 16-0 na een gezellige match.
Waar aanvankelijk gedacht werd dat we zouden moeten strijden voor behoud, eindigen we nu mooi 5°. Volgend jaar zal moeilijker worden want een paar spelers zullen opschuiven naar de C-ploeg.

Onze E-ploeg had niets meer te verdedigen. Een mooie 4° stek in de ranking – zonder uitval van een speler had er iets meer in gezeten, maar geen erg. Een paar spelers van deze ploeg zullen volgend seizoen de sprong mogen maken naar 1° provinciale. De E-ploeg speelde ook tegen Lipalet. Jonas, Stan, Lohren en Bert namen het op tegen 3 D4 en D6.Het werd vlotjes 4 – 0 en halfweg 7 – 1.
Onze ploeg ging op zijn elan door en zo werd het 14 – 2 met een derde stek in de ranking als resultaat, mooi op het podium!

Voor onze F-ploeg was derde provinciale wat te hoog gegrepen – met E-spelers heb je logischerwijze weinig kans op winst in derde. De laatste match tegen leider Rijkel -Borgloon zou daar uiteraard geen verandering in brengen. Wij speelden met Nick en Niels die na meer dan 20 jaar hun afscheidsmatch speelden, verder ook Karel en opkomend talent Ethan. De tegenstand was stevig met C6, D0, D2 en D4. Het werd al snel 0 – 4, maar in de volgende ronde zorgde Ethan voor een stunt: hij verloor in de eerste set nog van de D0-speler, maar dan won hij 3 sets op rij: een sterke prestatie. In de volgende matchen waren er nog nipte sets maar een tweede winstmatch tegen deze sterke tegenstander zat er niet meer in: dat belooft voor de toekomst. In de tweede helft kwam Niels nog dichtbij winst, maar hij gaat in de belle met 10-12 onderuit: jammer. Een logisch 1 -15 verlies.

Onze G-ploeg was vrij door het algemeen forfait van As. Zij eindigen het seizoen op een mooie 6de plaats.

De jeugd van de H-ploeg nam het op tegen Lanaken. Wij speelden met Nicolas, Aras, Nele en Elke.
Zij kregen 2 E6 en 2 NG tegen. Nele en Elke starten met verlies: 0 – 2. De ploeg kan dit ombuigen naar voorsprong: 5 – 3 halfweg. Winst voor Nele en Elke: 7-3. Nog twee verliesmatchen en dan wint de ganse ploeg: 11-5 winst. Mooi. 3 op 4 voor Nele, Aras en Nicolas.
Onze H-ploeg eindigt daarmee op een mooie 6° stek.

Onze jeugd trok voor de laatste match naar Bree. Kobe, Tobe en Jasper namen het op tegen 3 NG, dus iedereen gelijk. Dankzij Kobe en Tobe werd het 2 – 2. Kobe wint dan zijn tweede match: 3 – 3. Vervolgens winnen Kobe en Jasper de dubbel waarna deze twee ook winnen.: 3 – 6.
Kobe zorgt voor 3 op 3. Onze jeugd heeft dit seizoen al heel wat ervaring kunnen opdoen en zijn goed geëvolueerd. Op naar volgend seizoen.

Onze spelers kunnen ook al uitkijken naar wat hun prestaties van dit seizoen heeft opgeleverd voor hun klassement: de data van bekendmaking hiervan zijn nog niet gekend.

Het volgend seizoen kondigt zich niet gemakkelijk aan: verschillende spelers stoppen… het wordt puzzelen om terug ploegen op de been te krijgen. Studies, maar wellicht toch ook de lange en late matchen, kunnen een rol spelen in het afhaken van jeugdspelers. Jammer maar dat pleidooi is al vaak gehouden.

Maar eerst op weg naar de spaghettidag volgende zondag en de week nadien ons clubkampioenschap.

Clubkampioenschap 2023-2024
Week 21: Onze heren B promoveren naar 2° nationale!!!