Logo TTC Schulen
TafeltennisSchulen

Week 2: Onze ploegen doen het prima!

In Schulen was het dit weekend zowel in nationale als in landelijke een Limburgs onderonsje wat toch wel uniek is. Onze heren A tegen Hoeselt B, heren B tegen Hoeselt A en de C-ploeg tegen Dilsen.
Al na twee speeldagen blijkt dat onze heren A en B in tweede nationale in een erg uiteenlopende reeks zijn beland.
Onze heren A staan in een vrij zwakke reeks, terwijl de B-ploeg enkel maar sterke ploegen tegen krijgt met minstens 2 B2 spelers. Het gebeurt ook twee keer dat onze Heren B tegen de A-ploeg van de tegenstander moeten spelen terwijl onze heren A de B-ploeg op hun bord krijgen. Daarmee is de doelstelling van behoud voor onze B-ploeg een zware opdracht en de strijd om promotie zal voor onze A-ploeg wellicht beslist worden in een paar beslissende matchen. Het zal zaak zijn om er dan te staan.

Onze A-ploeg met Ward, Jan, Jamie en Vincent namen het op tegen B4, 2 B6 en C0. Een hapklare brok denk je dan. Voor Jamie was het extra speciaal, want hij nam het op tegen de spelers waarmee hij vorig jaar samen speelde. Zoals te verwachten ging het vlotjes: 4 – 0 en dan liet Vincent een steekje en een palet vallen na verlies in de belle. Zo werd het 7 – 1 en uiteindelijk 15-1 en de match was al gespeeld om 22.30 u: ook een unicum.

Voor onze heren B was de situatie omgekeerd: Hoeselt A speelde met 2 B0 en 2 B2. Wij speelden met Maxim, Pepijn, Klaas en Bruno. Aanvankelijk hielden we gelijke tred tot 2 – 2. Vervolgens 2 – 4 en dan won Pepijn, maar Maxim ging onderuit: 3 – 5 halfweg: nog geen man overboord. Na winst van Klaas werd het 4 – 6 en dan was er een kantelpunt in de match mogelijk: Pepijn speelt een sterke match tegen Wouter terwijl Maxim slechts in een spannende belle verloor: 4 – 8 ipv 6-6 en match gespeeld.
Klaas won dan nog een tweede match en in de slotronde nam Maxim een merkwaardige start tegen Wouter: 1 – 11, maar Maxim toonde veerkracht en kwam terug om uiteindelijk te winnen in een belle. 6 – 10 verlies voor de ploeg, wat gezien de krachtverhoudingen logisch is. Punten halen zal moeten gebeuren tegen ploegen die geen titelkandidaat zijn.

Onze C-ploeg met Laurent, Jurgen, Floris en Senne nam het op tegen promovendus Dilsen die speelden met 3C0 en C2. In principe een haalbare opdracht voor onze B6-spelers.
Senne en Laurent zorgen direct voor 2-0, maar Floris en Jurgen geven die voorsprong af. Vervolgens bijna hetzelfde scenario: Floris wint, maar Jurgen gaat in de belle onderuit: 5 – 3 en zo bleef het toch spannend. Vervolgens verlies voor Senne in de belle terwijl Laurent wint: 6-4.
Vervolgens winnen onze spelers de twee volgende matchen: 10-6 en de buit is binnen.
Uitblinker bij ons is Laurent met 4 op 4 en Senne met 3 op 4. De andere twee spelers zullen op training wellicht een tandje moeten bijsteken: dat zullen we eens moeten bespreken met de trainers 😊

Onze heren D trokken voor hun tweede match naar Leopoldsburg. Nieuwkomer Steve Haesevoets speelde als C2 zijn eerst match voor Schulen. Verder speelden wij met Jasper, Victor en Stan.
De tegenstand was behoorlijk met C2, 2 C4 en D0. Dat leek dus een haalbare opdracht. Stan en Steve, weliswaar in een belle, verloren hun eerste match. Jasper en Victor konden de situatie rechtzetten en dat scenario herhaalde zich nog eens: 4 – 4 halfweg. Na de rust wint Steve terwijl Stan verliest: 5 – 5.
In de volgende ronde gaat Victor in de belle onderuit: 6 – 6 en zo bleef het erg spannend.
Vervolgens wint Steve en deze keer gaat Stan in de belle onderuit: 7 – 7 en op die manier lag ons lot in handen van Jasper en Victor. Jasper wint er 4 op 4 en Victor speelt een beklijvende match die hij nipt wint in de belle, trouwens de eerste belle die onze ploeg wint, maar wel beslissend en zo staat onze ploeg na twee matchen mee op kop in de ranking: sterk.

Onze E-ploeg in derde provinciale trok naar Hoeselt. Wij speelden met Jonas, Joris (C6), Lohren en Jeffrey (D2) – zij kregen een vrij zwakke ploeg tegen met 1 D6 en 3 E-spelers: merkwaardig in derde provinciale. Het ging dan uiteraard ook erg vlot naar 1 – 7 halfweg. Uiteindelijk werd het 3 – 13.
Opmerkelijk is wel dat de kopman van de tegenstander Lukas Reynders (D6) onze C2-spelers verslaat alsook één D2: sterk. Hopelijk volgende weken toch wat meer tegenstand voor onze ploeg.

In 4° provinciale trok onze ploeg naar St Truiden waar zij 2 E4 en 2 E6 tegen kregen. Dat leek een haalbare opdracht voor Arjen, Roos, Frank en Bart. Roos won haar eerste match, maar in haar volgende match ging zij in de belle onderuit net als Frank: dat maakte dat we halfweg 5 – 3 achter stonden. Na de rust won Frank zijn match, maar de anderen verloren: 8 – 4. Zouden we nog kunnen terugkeren? Bart moest dan het hoofd buigen in een spannende vijfsetter en Frank had heel wat matchpunten en won uiteindelijk met 24-22 in de belle. Deze match komt misschien wel in aanmerking voor langste match van het seizoen. Arjen kon dan nog een match meepikken en Roos was ziek zodat we uiteindelijk verlies moesten incasseren met 10 - 6.

In 5° provinciale speelden wij in een unieke combinatie: vader en zoon, moeder en zoon.
Raf, Liam, Nicolas en Severien namen het op tegen 2 E6 en 2 NG van Westel. Voor Severien een hervatting van competitie na een jarenlange onderbreking.
Wij verliezen de eerste ronde – vervolgens winst voor Nicolas: 1 – 3, in de volgende ronde gaat Liam in een belle onderuit: 1 – 5: dat zag er niet zo goed uit.
Raf en Nicolas milderen tot 3 – 5. Liam en Severien maken terug gelijk: 5 – 5. Vervolgens zorgen Nicolas en Raf zorgen dan voor de voorsprong, die onze spelers niet meer uit handen geven.
Zo werd het toch nog een ruime zege ondanks de start: 10 – 6. Nicolas zorgde voor 4 op 4. Op die manier kan de jeugd hun ouders op sleeptouw nemen.

Onze miniemen namen het op tegen Hoeselt met 2 E6 en NG. Wij speelden met Kobe, Tobe en Mati.
Ook hier ging het erg vlotjes: van 1-1 naar 5-1 voorsprong. Ook de dubbel werd gewonnen: 6 – 1.
Uiteindelijk 8 – 2 winst met 3 op 3 voor Kobe.

Op naar de volgende speeldag en onze ontbijtactie volgende zondag waarvoor je nog kan inschrijven tot woensdag.

Week 3: Knappe overwinningen van bijna al onze ploegen
Week 1: Onze ploegen nemen een prima start